Zee van mogelijkheden, bij voorbaat gecorrigeerd
2022

Sommige aspecten van het artistieke proces zijn bijna universeel. Het lege witte canvas, ofwel, het begin van een nieuw project. Het verlangen om een een ‘goed’  werk te creëren. Of misschien beter gezegd, de angst voor het maken van een ‘slecht’ werk. Echter kunnen deze verlangens ook fungeren als een gids om de kunstenaar gefocust te houden op het creëren van nieuwe werken, zoals in het geval van de werken van Fadenka van der Sloot, waarbij dit innerlijke conflict daadwerkelijk als hoofdthema van het werk wordt. Gefrustreerd door onzekerheid, haar eigen te hoog gelegde lat, haar continue behoefte en streven naar bevestiging, maar bovenal de frustratie voor het stuk denken van opkomende ideeën en daarmee de idee geen kans krijgt een nieuw werk te mogen worden. Dit innerlijke conflict leidde tot interesse in het gebruiken van het medium Tipp-Ex -een medium gebrandmerkt en bekend om het wissen van fouten- is ook zo’n beetje een flesje witte verf, met eigen eigenschappen als creatief medium.

Zee van mogelijkheden, bij voorbaat gecorrigeerd is ontstaan vanuit een samenwerking met componiste Noemi Shermann voor het project Onbegrensd in het Mondriaanhuis in Amersfoort.
Nog voordat het werk ‘fout’ zou kunnen zijn begint Fadenka het doek al met met tipp-Ex te corrigeren. Gaande het maakproces zag zij een zee van Tipp-Ex ontstaan, wat haar het corrigerende proces liet beëindigen zodra de horizon werd bepaald.

Zee van mogelijkheden, bij voorbaat gecorrigeerd
120 x 120 cm
Tipp-Ex on canvas